Logo Etusivulle Hallinto Uutiset Linkit Historia Palaute

Tapahtumat

2017
Lokakuu
28.10. Ay-risteily
Mistä journalismille rahaa?
Lauantaina 28.10. seminaariristeilemme turkulaisten ja satakuntalaisten kanssa Turusta Maarianhaminaan ja takaisin. Laivamatkan alussa nautimme meriaamiaisen.
Seminaarin aiheina ovat liiketoimintamallit, joukkoistaminen ja ansaintamallit. PJY:n osuudeksi on suunnitteilla kepeää ohjelmaa.
Alustajat ovat Mikko Grönlund (Liiketoimintamallit Yhdysvalloissa), Jari Järvenpää (Rapport.fi – joukkoistaminen), Kaisa Ylhäinen (Satakunnan kansa – paikallislehtien ansaintamallit) ja Sirpa Kirjonen (Suomalaisten sanomalehtien mallit).
Lähtö bussilla Tampereelta Vanhan kirkon luota kello 5.15. Silja Tallinkin laiva lähtee Turun satamasta 8.15. Illalla paluu bussilla Tampereelle.
Yksityiskohtaisempi ohjelma on Turun Journalistiyhdistyksen sivuilla.
Osallistumismaksu 35 euroa maksetaan PJY:n tilille FI51 5730 0820 3600 51 viimeistään 20.10.
Ilmoittautumiset Turun Journalistiyhdistyksen sivujen lomakkeella viimeistään 12.10.
Marraskuu
4.11. Keski-Suomen Journalistit Tampereella
Tule tapaamaan Keski-Suomen Journalisteja lauantaina 4.11. Kollegamme saapuvat silloin porukalla Tampereelle. He toivottavat tervetulleiksi mukanaan opastetulle kierrokselle Lenin-museoon kello 12.30 - 14. PJY tarjoaa heille toimistossa Hallituskatu 29 A 23 kahvia, pullaa ja jotain muuta pientä noin kello 15.30/16.00 - 18.
Jos keskisuomalaisten kollegojen tapaaminen kiinnostaa, ilmoittaudu viimeistään torstaina 2.11. pjy(at)pjy.fi tai 050 539 8996.
10.11. Varaudu valeuutiseen
Perehdymme valeuutisiin ja informaatiovaikuttamiseen liittyviin haasteisiin hyvin konkreettisesti ja paikallisesti Varaudu valeuutiseen -koulutuksessa perjantaina 10.11. klo 12.30 – 16.00 Tampereen yliopistolla (tarkat paikka- ja ohjelmatiedot luvassa myöhemmin). Koulutus alkaa  lounaalla Yliopiston Ravintolassa yliopiston päärakennuksessa kello 12.30.
Tilaisuudessa puretaan Pirkka 17 -harjoituksen informaatiosodankäyntiin liittyvä osa ja työskennellään työpajoissa manipuloidun tiedon ja siltä puolustautumisen parissa.
Toimittaja Marja Manninen tulee kertomaan kokemuksistaan uutisraportoinnista Ukrainassa ja Venäjällä.
Varaudu valeuutiseen -koulutukseen ovat tervetulleita kaikki, jotka voivat pressikortilla tai muulla tavoin osoittaa olevansa ammattijournalisteja.
Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Pirkanmaan journalistit, Suomen freelance-journalistit, Mediapooli ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.
Varaudu valeuutiseen -tilaisuus on lounaineen ja kahveineen osallistujille maksuton, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista viimeistään maanantaina 16.10. Ilmoittaudu sähköpostitse pjy(at)pjy.fi tai Pirkanmaan journalistien asiainhoitajalle puhelimitse 050 539 8996.
Huom! Jotta voimme keskustella päivän aiheista mahdollisimman avoimesti, noudatamme Varaudu valeuutiseen -tilaisuudessa chatham house rule -periaatetta. Voit siis käyttää esitettyä tietoa vapaasti, kunhan et yhdistä asiasisältöä sen esittäjään. Jos haluat tehdä haastatteluja, sovi siitä erikseen suoraan haastateltavan kanssa.
Pikkujoulu/aika ja paikka ovat yhä hakusessa
Aiottu paikka ei vastannutkaan toiveitamme.