Logo Etusivulle Hallinto Tapahtumat Linkit Historia Palaute
Uutiset

Ilmoittautumisten sitovuus

Uutisarkisto


PJY palkitsi Pirkanmaan käräjäoikeuden hyvästä tiedotuksesta
Pirkanmaan Journalistit on kahdettatoista kertaa valinnut vuoden parhaan tiedottajan. Vuoden 2016 toiminnasta palkinnon saa Pirkanmaan käräjäoikeus. Käräjäoikeus vastaa toimittajien tietopyyntöihin yleensä hyvin nopeasti, ja sen henkilökunnan palvelualttius on sekä  julkisuuslain että sananvapauden ja avoimuuden hengen mukaista.
Yhdistys kiittää käräjäoikeutta siitä, että se on viime vuosina selvästi lisännyt suljettujen ovien takana istuttujen juttujen avoimuutta tekemällä niistä entistä laajempia julkisia selosteita, joiden avulla toimittajat voivat kertoa lukijoilleen yhteiskunnallisesti merkittävistä rikosjutuista.
– Palkinto on hieno osoitus ja olemme siihen tosi tyytyväisiä. Emme tavoittele palkintoa, vaan mahdollisimman mutkatonta ja avointa palvelua, sanoo laamanni Antero Nuotto.
Nuotto määrittelee avoimen, suoran suhtautumisen ja tiedotusvälinemyönteisyyden käräjäoikeuden toimintaperiaatteiksi. Julkiset tiedot annetaan journalisteille, jotka käyttävät omaa eettistä harkintaansa julkaisupäätöksiä tehdessään.
– Meillä mietitään julkisuussäännöksiä, ei toimittajien etiikkaa.
Pirkanmaan käräjäoikeudessa ei ole erillistä tiedottajaa. Tiedotusvastuu on laamannilla. Yksittäisistä jutuista laatii selosteen sitä asiaa käsitellyt tuomari. Tuomarit kirjoittavat julkisia selosteita päätöksistä, joissa on salassapidettäviä osia.
Julkisilla selosteilla suojellaan uhreja julkisuudelta. Viime vuonna salaisia tapauksia oli 73, mikä on oli noin prosentti Pirkanmaan käräjäoikeuden rikosjutuista.
Käräjäoikeus tekee mediatiedotteita myös, jos useampi toimittaja alkaa kysyä jostain jutusta. Tiedote kertoo, milloin juttu tulee käsittelyyn ja milloin haastehakemus tulee julkiseksi.
Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluu 22 kuntaa ja yli 500 000 asukasta. 144:stä työntekijästä 37 on tuomareita.
Laamanni Antero Nuotto otti kiertopalkinnon ja kunniakirjan vastaan PJY:n vuosikokouksen yhteydessä lauantaina 25.3.
Ylen sisällöntuotanto säilytettävä Tampereella
Me Pirkanmaan Journalistit olemme huolissamme Yleisradion yt-neuvottelujen vaikutuksesta suomalaiseen tiedonvälitykseen ja journalismiin. Mediapoliksen Tampereen Tohlopissa on säilyttävä merkittävänä sisällöntuottajana. On koko Suomelle tärkeätä, että sisältöä tuotetaan laajasti myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Muutoin Ylessäkin näkyy vain pääkaupunkiseudun näkökulma ja kehä 3:n ulkopuolinen Suomi unohtuu.
Olemme huolissamme työpaikkojen keskittymisestä pääkaupunkiseudulle, työn sirpaloitumisesta ja työn tekemisen ehtojen heikentymisestä.
Journalististen työpaikkojen lopettaminen Tampereelta vie paikalliset harjoittelupaikat alaa opiskelevilta ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoilta. Tämä on huono asia koko suomalaiselle journalismille ja sisällöntuotannolle.
Lisäksi vaarana on, että tuotantoja ulkoistetaan kansainvälisille tuotantoyhtiölle. Tämä johtaisi siihen, että merkittävä osa verotuloista valuisi ulkomaille. Koska Yle toimii verorahoilla, on sen  varmistettava, että tuotantoon käytettävät rahat jäävät Suomeen. 2016
PJY jakoi apurahoja Journalismin päivään
Määräaikaan mennessä tuli 7 hakemusta. Kaikki hakijat saivat apurahan.2016
Pirkanmaan Journalistit palkitsee Kehitysvammaisten Tukiliiton hyvästä tiedotuksesta
Pirkanmaan Journalistit ry (PJY) on yhdettätoista kertaa valinnut vuoden parhaan tiedottajan. Vuoden 2015 toiminnasta palkinnon saa Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n viestintä. Liitto on ottanut hyvin haltuun sosiaalisen median, suhtautuu työhönsä sydämellään ja palvelee toimittajia hyvin.
– Palvelu on aulista, kun toimittaja etsii haastateltavia. Viestinnästä myös sanotaan, jos siellä ei jotain asiaa tiedetä, perustelee yhdistys palkintoa.
Sosiaalisessa mediassa Kehitysvammaisten Tukiliitto tarjoaa jäsenilleen vertaistukea, mutta myös kiinnostavia nostoja muillekin kuin vammaisille. Liiton Facebook-viestintä on hyvin tehtyä. Lisäkiitosta liitto saa selkoviestinnästään.
Liitto hyödynsi Pertti Kurikan Nimipäivien euroviisuehdokkuuden esimerkillisellä tavalla, mikä sekä onnistui erinomaisesti että oli omiaan luomaan yhdenvertaisuuden kokemusta sekä vammaisille että vammattomille suomalaisille.

– Olen onnellinen ja ylpeä siitä, että järjestö on täynnä ihmisiä, jotka ovat ottaneet viestinnän omakseen. Kunnia kuuluu koko joukkueelle, sanoo Kehitysvammaisten Tukiliiton viestintäpäällikkö Merja Määttänen.
Vuodesta 1961 toimineen liiton viestintä ei jää 2,5 työntekijän vastuulle.
– Meidän väki osaa hienosti käyttää sosiaalista mediaa.
Viestinnän periaatteet kytkeytyvät järjestön tavoitteisiin, ihanteisiin ja arvoihin. Näitä on halu rakentaa yhdenvertaista ja tasa-arvoista yhteiskuntaa.

Kehitysvammaisten oikeudet nousivat vuonna 2015 esille poikkeuksellisen näkyvästi. Pienempi aalto nousi A2-Kehitysvammaisillasta. Suuremman aallon nosti Pertti Kurikan Nimipäivien euroviisuehdokkuus.
– Toivomme, että vuosi jätti pysyvän jäljen myös journalisteihin, sanoo kiertopalkinnon Pirkanmaan Journalistien vuosikokouksen illallisella vastaanottanut Merja Määttänen.

Palkinnon tarkoitus on nostaa esiin toimittajien työn kannalta arvokasta, mutta usein näkymätöntä työtä tekeviä. Palkinnon voi saada yritys, yhteisö tai henkilö. 21.3.2016

Rouhun mökki jäsenten käytössä kolmatta kesää elo-syyskuussa
Mökkiä vuokrataan jäsenille kolmatta kesää. Lisätiedot mökkisivulla. 1.3.2016

PJY:llä nyt oma jääkiekkovuoro!
Alma Media Kustannus Oy:n lopetettua harrastekerhojensa tukemisen vuoden 2014 alusta lukien on entinen Aamulehden jääkiekon höntsyporukka A-Kiakko siirtynyt harrastekerhoksi PJY:n alaisuuteen. Kaikilla journalistiyhdistyksen jäsenillä on halutessaan mahdollisuus tulla mukaan höntsäämään kerran viikossa.
Vuoro on Hervanna jäähallissa torstaiaamuisin kello 7.15-8.30. Höntsäily on luonteeltaan herrasmieskiekkoa. Jonkinlainen varustus kuitenkin olisi tarpeen eli esimerkiksi polvi- ja alapään suojat, kypärä, hanskat, mahdollisesti kyynärsuojat. Ja tämä lysti maksaa ainakin toistaiseksi 20 euroa vuodessa.
Jos kiinnostaa, ota yhteyttä Jorma Huoviseen Aamulehteen. Puhelin 040 550 6566 tai sähköposti jorma.huovinen(at)aamulehti.fi.

Ilmoittautumiset ovat sitovia
Ilmoittautumiset yhdistyksen tilaisuuksiin ovat sitovia. Jos perut osallistumisesi ilmoittautumisajan umpeuduttua, yhdistys perii sinulta maksun todellisten kulujen mukaan. Jos sinulla on esittää lääkärintodistus, maksua ei peritä.

Muista kertoa peruutuksesta: bussin lähtöhetkellä on ikävä ruveta arvuuttelemaan, onko puuttuva lähtijä muutaman minuutin myöhässä vai eikö hän todella ole tulossa matkaan.

Vaikka tulijoilta kerätään joissain tilaisuuksissa osallistumismaksu, ovat todelliset kulut sitä suurempia. Esimerkiksi kesäteatteriretkestä kerättiin osallistujilta vain teatterilipun hinta, bussimatkan ja kahvit maksoi yhdistys. Marraskuista laivaseminaaria yhdistys on perinteisesti tukenut merkittävästi.

Pois jääneet voivat siis varautua osallistumismaksua suurempaan laskuun.

Ilmoita Vastarakissa
Haluatko tiedottaa jostakin lyhyesti muille PJY:n jäsenille? Syksyn 2003 Vastarakista lähtien jokainen jäsen voi onnitella, toivottaa, kiittää, tarjota vuokralle, haluta vuokrata, ostaa, myydä, vaihtaa, lahjoittaa, mitä vain säädyllistä ja yksittäistä enintään 200 merkin pikkuilmoituksella.

Ilmoitukset tulee toimittaa yhdistyksen toimistoon tai sähköpostiin sähköisessä muodossa kolme viikkoa ennen Vastarakin ilmestymistä.


Paitoja myynnissä
Osta aistikas PJY-paita itsellesi tai lahjaksi! Kestävän kananpojankeltaisen lyhythihaisen paidan saat omaksesi 10 eurolla. Kokovaihtoehtoja on useita.
Paitoja voit katsella PJY:n toimistolla. Ostohalukkuutesi voit ilmaista sähköpostitse pjy(at)pjy.fi tai puhelimitse 050 539 8996.